Bananbrød – af den lækre slags

Bananbrød er lækkert, saftigt og smager fantastisk. Perfekt som en eftermiddagssnack til ungerne, eller når du gerne vil have en lidt sundere udgave af en banankage med på jobbet.

Opskriften er udviklet af Jette Gad.

Det skal du bruge

  • 3 bananer
  • 2 spsk. citronsaft
  • 3 ¾ dl mælk
  • 65 g blødt smør
  • 200 g sukker
  • 75 g brun farin
  • 3 æg
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 2 frugtstænger med kakao
  • Evt. 50 g mørk hakket chokolade

Sådan gør du

  • Mos bananerne, bland citronsaften og mælken sammen med bananerne
  • Pisk det bløde smør med sukker og brun farin med en elpisker indtil massen er ensartet
  • Tilsæt æg, ét ad gangen, mens du fortsat pisker i blandingen
  • Bland hvedemel med vaniljepulver, bagepulver og natron
  • Tilsæt melblandingen til bananblandingen lidt ad gangen mens du pisker
  • Hak frugtstængerne til små tern og vend dem i dejen sammen med hakket chokolade
  • Hæld dejen i en brødform ca. 2 liter og bag bananbrødet ved 175 grader varmluft i 30-40 min. (afhængig af størrelsen på din form)
  • Tjek med en kagetester om bananbrødet er bagt – testeren skal være ren når du har stukket i bananbrødet

 

TIP! Bananbrødet kan også bages som muffins eller i små forme og skæres i mindre stykker til portionsanretning. I så fald skal de bages i ca. 15-18 min. ved 175 grader varmluft

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print