Bananbrød med frugtstænger og figen

Det skal du bruge

  • 350 g havregryn
  • 310 g moden banan (svarede her til 3 mellemstore)
  • 300 g mælk (jeg brugte havremælk)
  • 4 frugtstænger med figen
  • 2 æg
  • 1 frisk figen

Sådan gør du

  • Start med at blende havregryn, bananer, mælk, 3 frugtstænger og æg indtil massen er ensartet og cremet. Hold et par stop undervejs for at skrabe massen sammen.
  • Når dejen er glat, tilsættes den sidste figenstang skåret i mindre tern, og denne kommes i dejen ved brug af en dejskraber.
  • Vend dejen over i en brødform beklædt med bagepapir og pynt med den friske figen skåret i tynde skiver og mindre tern. Tryk dem let ned i overfladen med dejskraberen.
  • Bag brødet ved 200ªC/varmluft i 40-45 minutter (hvis man som jeg kan lide et lidt “klægt” brød, skal det blot bage i 40 minutter)
  • Befri det så fra bagepapiret for at lade det afkøle helt på en bagerist.
  • Opbevar bananbrødet i en tætlukket frostpose på køl.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print