Efterårskage med æble, kanel og frugtrulle

Maria fra Madogkaerlighed.dk har givet sit bud på en lækker efterårskage, der smager fantastisk med et twist af æbler, kanel og lækker frugtrulle med nøddemix.

Det skal du bruge

  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 120 g hvedemel
  • 50 g havregryn
  • 300 g æbler i tern
  • 50 g frugtrulle med nøddemix i tern
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1½ tsk. kanel
    • 60 g abrikosmarmelade

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Pisk æg og sukker lyst og luftigt i en skål.
  • Bland mel, havregryn, bagepulver og vaniljesukker i skålen
  • Skræl og skær æblerne i tern.
  • Bland æblerne i dejen og kom det hele i en mellem størrelse springform beklædt med bagepapir
  • Hak nødderullen i små tern og drys på toppen af kagen sammen med kanel
  • Bag kagen i 20 min.
  • Tag kagen ud af ovnen og smør abrikosmarmeladen på kagens overflade og bag den yderligere i ca. 15 min. til marmeladen er karamelliseret på toppen. Prik evt. et træspyd i kagen for at se om den er færdig.
  • Tag kagen ud og lade den afkøle før den spises.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print