Fastelavnsboller med fuldkorn og frugtfyld

Hvad er mere festligt og hyggeligt end friskbagte boller til Fastelavn? Børnene elsker at være med, når bollerne skal bages, fyldes og spises.

Det skal du bruge

Boller:

  • 1 ½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • Korn fra ½ vaniljestang
  • 75 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 75 g havregryn
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Fyld:

  • 2 dl. græsk yoghurt
  • ½ dl. fløde
  • Korn fra ½ vaniljestang
  • 1 Castus Frugtstang med jordbær
  • Lidt frisk frugt. Forslag: 1 æble i tern/1 lille banan i skiver/ 1 håndfuld blåbær/ 5 stk. friske jordbær i skiver

Glasur:

  • 100 g flormelis
  • Lidt vand
  • Lidt hindbær til farve (hvis du anvender frosne, så giv dem et let opkog)

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i lun mælk og pisk æg og vanilje i.
  • Bland mel, grahamsmel og havregryn i og Smuldr smørret i.
  • Rør gærblandingen i, og ælt dejen til den er blank og smidig.
  • Form 14 boller, læg dem på en bageplade og pensl med sammenpisket æg.
  • Lad dem hæve lunt i 1 time. Bag bollerne i ca. 15 minutter ved 200° C.
  • Skær frugtstang og frugt i små tern.
  • Pisk fløden til skum og vend det sammen med græsk yoghurt, smag til med vanilje, tilsæt frugtstykkerne.
  • Giv hindbær et let opkog, og sigt saften fra.
  • Rør flormelis, hindbærsaft og lidt vand sammen til en cremet frugtskum (ikke for tynd).
  • Skær bollerne igennem, fyld dem med frugtskum og pynt med hindbærglasur.

 

TIP!  Ønskes en mere luftig frugtcreme kan der tilsættes ½ dl. fløde, der piskes til skum og vendes i.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print