Fødselsdagslagkage

Maria Vestergaard har udarbejdet opskriften på den lækreste fødselsdagslagkage med frugtstænger og uden tilsat sukker. Et lækkert alternativ til den traditionelle fødselsdagslagkage.

Det skal du bruge

  • 4 frugtstænger med figen
  • 1 moden banan
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 dl mælk (kan også erstattes af stærk kaffe)
  • 1,5 dl hvedemel
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 2 tsk. Vanilje
  • 100 g mørk chokolade
  • en knivspids salt
  • 3 æg
  • 125g blødt smør
  • en lille håndfuld hasselnødder

Topping

  • ¼ L piskefløde
  • 150g friske hindbær

Sådan gør du

  • Skær frugtstængerne i små stykker og bland det sammen med banan i en skål.
  • Tilsæt kakaopulver, og blend det godt sammen med en stavblender eller foodprocessor.
  • Hak nødder og chokolade og tilsæt dem sammen med hvedemel, bagepulver, vanilje og salt til dejen.
  • I en anden skål piskes æg og blødt smør luftigt.
  • Bland æggemassen sammen med kagedejen og hæld det i en form beklædt med bagepapir
  • Bag kagen i ovnen ved 170 graders varmluft i ca. 30-35min
  • Lad kagen køle helt ned, inden den tages ud af formen og pyntes med let pisket flødeskum og friske bær.

Billeder

Del opskriften