Grovboller med frugtrulle

1t 45 min

12 stk.

Grovboller er perfekt til sandwich. Det grove mel sikre ungerne en sund og mættende bolle, og frugtrullen sørger for det søde indspark.

Fyld bollerne med lækkert pålæg og pak dem fint ind og læg dem i madkassen sammen med de fine ABC-spyd. Bogstaverne laves ved at tage et stykke frugtrulle, rulle det ud til en tykkelse på ca ½ cm og udstikke dem med små bogstavudstikkere. Sæt bogstaverne på et madspyd, evt. sammen med lidt frugt.

Opskriften er udviklet af Jette Gad.

Det skal du bruge

  • 5 dl lunken vand
  • 25 g økologisk gær
  • 1 dl yoghurt naturel eller A38
  • 1 tsk. Sukker
  • 1 tsk. Salt
  • 200 g rugmel
  • 150 g grahamsmel
  • 350 g hvedemel
  • 50 g (til dejen) + 25 g (til pynt) rugflager eller havregrynsflager
  • 50 g frugtrulle med nøddemix, plus lidt ekstra til spyd

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i det lunkne vand
  • Tilsæt 50 g rug – eller havreflager, yoghurt, sukker, salt og rugmel og grahamsmel
  • Rør dejen til den er ensartet
  • Tilsæt det resterende mel lidt ad gangen mens du ælter godt (enten på røremaskine eller i hånden)
  • Sæt dejen til hævning i en tildækket skål i 45-60 min til den er vokset til dobbelt størrelse
  • Tag dejen ud på køkkenbordet og tilsæt frugtrullen skåret i små tern og saml dejen ganske kort
  • Skær dejen ud i lige store stykker (12-14 stykker) og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Drys med de resterende 25 g rugflager eller havregrynsflager og lad dem efterhæve på pladen i ca.15 minutter
  • Bages ved 200 grader varmluft i ca.15 minutter indtil bollerne er gyldent brune
  • Lad bollerne køle af på en rist

 

TIP! Du kan lave ekstra bogstaver og bage dem i ovnen ved 160 grader varmluft i 10-12 minutter – så har du små lækre snacks at lægge med i madpakken.

Billeder

Del opskriften