Gulerodsmuffins

Fie fra @healthyliivingdk har udviklet denne lækre opskrift. Søde og bløde gulerodsmuffins med lækker topping, der får munden til at løbe i vand. Opskriften giver ca. 12 muffins

Det skal du bruge

Muffins

  • 2 modne bananer
  • 5 store skrællede gulerødder
  • 3 små skrællede æbler
  • 2-3 spsk vaniljeskyr
  • 2 past. æggehvider
  • 1 æg S/M
  • 1,5 tsk sukker (Alternativt 1 tsk Sukrin melis)
  • 2 håndfulde rosiner
  • 2 frugtstænger med nøddemix
  • 100 gram mandelmel
  • 20 gram fiberhusk
  • 50 gram kokosmel
  • 50 gram finvalsede havregryn
  • kanel efter smag

Topping

  • 60 gram past. æggehvider
  • 3-4 spsk vaniljeskyr
  • 1,5 spsk sukker (Alternativt 1 spsk Sukrin melis)
  • 1 spsk brun farin (Alternativt 1 spsk Sukrin gold)
  • 2-3 spsk kokosmel
  • 1 lille reven gulerod

Sådan gør du

  • Mos bananerne godt med en gaffel
  • Hak gulerødder og æbler i mindre tern og hæld i skålen
  • Tilsæt skyr, æggehvider, æg, sukker, rosiner samt frugtstængerne – skåret i mindre stykker – og blend med en stavblender
  • Efterfølgende kommes mandelmel, kokosmel, havregryn, kanel og fiberhusk i dejen – rør godt rundt, eventuelt kør blenderen igennem blandingen endnu en gang.
  • Tænd ovnen på 180-200 grader varmluft og bag muffinsene i ca. 45 minutter til de er faste på toppen.
  • Bemærk at dejen ikke bliver hel fast ved bagningen, men at kagen sætter sig mere når den afkøles. Anbefales at stille kagen på køl minimum 2 timer før servering.

Topping

  • Inden servering ristes kokos i brun farin på panden.
  • Pisk æggehviderne stive samtidig med at der tilsættes sukker undervejs.
  • Vend blandingen med vaniljeskyr.
  • Hæld på sprøjtepose og sprøjt på kagerne.
  • Top kagerne med det ristede kokos samt lidt revet gulerod

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print