Halloween ederkopper

Maria Vestergaard har udviklet opskriften på disse søde og lidt uhyggelige Halloween-edderkopper,  nøddetærter. Perfekt til kagebordet, eller som lækker dessert.

Det skal du bruge

Cookies:

  • 100 g blødt smør
  • 80 g brun farin
  • 80 g sukker
  • 1 æg
  • 100 g peanutbutter
  • 120 g hvedemel
  • 80 g havregryn
  • ½ tsk. Bagepulver
  • ½ tsk. Salt
  • 100 g mørk chokolade

Edderkopper:

  • 1 pakke Castus frugtrulle (f.eks. nøddemix)
  • 100 g mørk chokolade
  • en smule flormelis til glasur

Sådan gør du

  • Pisk smør, brunfarin og sukker godt sammen.
  • Tilsæt æg og peanutbutter og pisk det nogle få sekunder.
  • Bland de tørre ingredienser sammen i en skål for sig.
  • Hak chokoladen groft og bland alle ingredienserne sammen.
  • Lad evt. dejen hvile i køleskabet 20min, så den er lettere at arbejde med.
  • Form kugler af ca. 30 gram og placer dem på en bageplade med bagepapir med god afstand til hinanden.
  • Bag kagerne ved 190 graders almindelig ovn i ca. 6-7min.
  • Tag kagerne ud og pres forsigtigt hul i kagen med bagsiden af en ske.
  • Bag kagerne yderligere 6-7min og pres evt. hullet dybere når kagerne er færdigbagte.
  • Lad dem afkøle helt på en rist.
  • Smelt chokoladen og tegn små ben på kagerne.
  • Rul frugtrullen til kugler af ca. 25 g.
  • Tegn øjne på kroppen vha. glasur og chokolade.
  • Placer kroppen på kagen.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print