Hjemmelavede knækbrød med frugt og kerner

Det er utrolig nemt at lave dine egne lækre knækbrød. Prøv Marias lækre variant med masser af kerner og sødet med en jordbær frugtstang. Knækbrødene er helt perfekte til en lækker brunch, som et godt mellemmåltid til madpakken eller en lækker aftensnack.

Opskriften er udviklet af Maria Vestergaard.

Det skal du bruge

  • 40 g hørfrø
  • 40 g havregryn
  • 40 g solsikkekerner
  • 40 g sesamfrø
  • 150 g hvedemel
  • 60 g rugmel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl vand
  • 1 ¼ dl neutral olie
  • 3 frugtstænger med jordbær eller jordbær/hyldeblomst

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen
  • Tilsæt vand og olie og rør det godt rundt
  • Hak frugtstænger fint og bland det godt sammen med knækbrødsdejen
  • Del dejen i to og rul dejen tyndt ud, med en kagerulle, mellem to stykker bagepapir
  • Tag det ene stykke bagepapir af knækbrøds dejen og skær dem i passende størrelse
  • Bag knækbrødene i ovnen ved 180 graders varme i ca. 20 minutter
  • Knækbrødene skal være lysebrune og gyldne
  • Lad knækbrødene afkøle på en rist inden de spises og opbevares i en lukket beholder

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print