Den perfekte is-dessert til Nytårsaften eller en anden særlig lejlighed, hvor det kniber lidt med tiden.

Desserten er utrolig nem at lave og kræver blot 3 ingredienser og pynt.

Opskriften er udviklet af Camilla Pejdal fra Foodfashion

Det skal du bruge

  • 200 g Frugtrulle nøddemix
  • 35 g Marcipan (2 + 3 cm i diameter)
  • 500 ml is med valgfri smag (her brugt karamel is)
  • Guld-/sølvstøv
  • Pynt: Skovsyre og friske hindbær

Sådan gør du

  • Sæt isen på køkkenbordet og lad den smelte indtil du kan røre den til en konsistens ligesom softice.
  • Fyld 8 halvkugler i en silikoneform, hvor hver halvkugle har en diameter på 5 cm. (hvis du ikke har sådan en form, kan du også sagtens lave den i andre, evt. muffinsforme af silikone).
  • For at få en jævn overflade, så tag en palet og skrab det resterende is af formene og sæt på frys.
  • Skær frugtrullen ud i 8 stykker i 1,5 cm tykkelse. Hvorefter de rulles ud til de er lidt under 0,5 cm tykke. Stik dem ud med et glas som er 5 cm i diameter.
  • Åben fryseren og læg nu forsigtigt hver frugtrullebund på hver halvkugle og lad dem fryse videre i mindst en time.
  • Rul marcipanen til en pølse og del den i 8 stykker, hvor 4 af dem gerne må være en smule større end de andre.  Rul herefter til kugler og tryk dem flade med en finger til en fin cirkel.
  • Pensl toppen af marcipanen med guld- eller sølvstøv
  • Når isen har sat sig helt på frugtrulle bunden, tages de små kager ud af formene og pyntes med marcipan, skovsyre og hindbær.

Billeder

Del opskriften