fbpx

Juleboller med frugtpålæg

Til en hyggelig morgenstund, de afslappede eftermiddage eller til madpakken. Der findes ikke noget bedre end nybagte juleboller.

Opskrift udviklet af Camilla Pejdal

Det skal du bruge

  • 2 dl sødmælk
  • 85 g smør
  • 50 g gær
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 ½tsk. stødt kardemomme
  • 1 æg
  • 65 g honning
  • 450 g hvedemel
  • Fintrevet appelsinskal fra 1 økologisk appelsin
  • 80 g frugtpålæg (valgfrit)

Sådan gør du

  • Lun mælken i en gryde, og smelt smørret heri. Lad det køle af til det er lunkent.
  • Opløs gæren i mælke blandingen og tilsæt salt, honning, kardemomme, appelsinskal og æg.
  • Bland godt og tilsæt herefter mel.
  • Ælt dejen i 8-10 min. på røremaskine eller i hånden indtil dejen er smidig.
  • Skær frugtpålæg i små tern på størrelse med en rosin.
  • Ælt det nu forsigtigt ind i dejen.
  • Læg et fugtigt viskestykke over skålen og lad den stå til hævning i 45-60 min. et lunt sted, evt. i ovnen (uden varme).
  • Form dejen til 12 boller og læg dem på en bageplade 1 cm. fra hinanden
  • Kog noget vand og hæld i et fad, hvorefter du sætter det ind nederst i en slukket ovn.
  • Sæt bollerne på den øverste rille, luk ovnen og lad dem hæve i dampen i ca. 30-35 min. (Hæld evt. mere vand i efterhånden).
  • Bollerne tages ud, pensles og strøs evt. med kanelsukker.
  • Bag bollerne ved 180 grader i cirka 20-25 min.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print