Juleboller med frugtpålæg

Til en hyggelig morgenstund, de afslappede eftermiddage eller til madpakken. Der findes ikke noget bedre end nybagte juleboller.

Opskrift udviklet af Camilla Pejdal

Det skal du bruge

  • 2 dl sødmælk
  • 85 g smør
  • 50 g gær
  • 1/4 tsk. salt
  • 1 ½tsk. stødt kardemomme
  • 1 æg
  • 65 g honning
  • 450 g hvedemel
  • Fintrevet appelsinskal fra 1 økologisk appelsin
  • 80 g frugtpålæg (valgfrit)

Sådan gør du

  • Lun mælken i en gryde, og smelt smørret heri. Lad det køle af til det er lunkent.
  • Opløs gæren i mælke blandingen og tilsæt salt, honning, kardemomme, appelsinskal og æg.
  • Bland godt og tilsæt herefter mel.
  • Ælt dejen i 8-10 min. på røremaskine eller i hånden indtil dejen er smidig.
  • Skær frugtpålæg i små tern på størrelse med en rosin.
  • Ælt det nu forsigtigt ind i dejen.
  • Læg et fugtigt viskestykke over skålen og lad den stå til hævning i 45-60 min. et lunt sted, evt. i ovnen (uden varme).
  • Form dejen til 12 boller og læg dem på en bageplade 1 cm. fra hinanden
  • Kog noget vand og hæld i et fad, hvorefter du sætter det ind nederst i en slukket ovn.
  • Sæt bollerne på den øverste rille, luk ovnen og lad dem hæve i dampen i ca. 30-35 min. (Hæld evt. mere vand i efterhånden).
  • Bollerne tages ud, pensles og strøs evt. med kanelsukker.
  • Bag bollerne ved 180 grader i cirka 20-25 min.

Billeder

Del opskriften