Juleboller

Julebag til hyggelige stunder. Disse lækre juleboller er et hit hos børnene, både når de skal laves og spises.

Det skal du bruge

  • 100 g smør
  • 1 dl mælk
  • 200 g fromage frais
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 100 g frugtstænger med nøddemix
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. groft salt
  • 4 spsk. sukker
  • 400 g hvedemel
  • 50 g havregryn
  • Et sammenpisket æg til pensling

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
  • Hæld blandingen i en skål og tilsæt fromage frais.
  • Rør herefter gæren i blandingen.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser (gem lidt hvedemel til senere brug).
  • Dejen æltes godt igennem.
  • Dæk skålen med et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time.
  • Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet.
  • Del dejen i 20 stykker og form dem til boller.
  • Lad bollerne efterhæve på en plade med bagepapir i ca. 20 min.
  • Tænd for ovnen på 200 grader.
  • Pensel bollerne med æg og bag dem midt i ovnen ved varmluft, bages ca. i 13 min.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print