fbpx

Både små og store synes, det er et festligt indslag med en kagekone eller -mand til fødselsdagen. Så er der børnefødselsdag i vente? Glæd da dit barn og alle legekammeraterne med en sjov og anderledes kagekone eller -mand på fødselsdagsbordet. Den lækre opskrift er udviklet af Jette, www.homestretch.dk

Det skal du bruge

Dejen

  • 250 gram usaltet smør
  • ½ liter mælk
  • 25 gram økologisk gær
  • 4 økologiske æg
  • 110 gram sukker
  • ½ tsk. Salt
  • 900 gram økologisk hvedemel

Fyldet

  • 150 gram hasselnødder
  • 125 gram Castus frugtrulle med nøddemix
  • 75 gram brun farin
  • 90 gram usaltet smør
  • 1 spsk kanel

Pynt

  • 1 frugtstang med jordbær
  • 2 stk frugtpålæg med blåbær
  • Glasur
  • Evt.friske bær/slik

Sådan gør du

Dej

  • Smelt smørret ved lav varme i en lille gryde. Hæld mælken i smørblandingen og rør rundt – blandingen skal være lun, men ikke varm.
  • Hæld blandingen over gæren, som du forinden har smuldret i en skål. Lad gæren opløses inden du går videre til næste trin.
  • I mellemtiden piskes æg, sukker og salt sammen, indtil sukkeret er opløst og blandingen er hvid og skummende.
  • Hæld gæren op i æggeblandingen og rør godt rundt.
  • Herefter tilsættes mel lidt ad gangen indtil dejen er blød og skinnende. Du kan vælge at ælte dejen i hånden eller gøre det i en røremaskine.
  • Ælt dejen indtil den er elastisk og slipper skålens kant – den er ret fugtig på dette stadie – det er præcist som det skal være. Lad være med at tilsætte for meget ekstra mel til blandingen.
  • Lad dejen hæve i en tildækket skål i køleskabet natten over (ca.12 timer). Har du travlt kan du lade dejen hæve på køkkenbordet ca.1 time og arbejde med dejen derefter.

Fyld

  • Hæld alle ingredienserne i en foodprocessor med en stor kniv monteret i foodpreocesseren. blend massen indtil den har en blød og ensartet konsistens.

Sådan samler du kagekonen/kagemanden

  • Del dejen i to portioner og rul hvert stykke ud til et rektangel ca. 30×40 cm.
  • Skær evt. til med en pizzaskærer så dejen har fine skarpe kanter.
  • Smør fyldet ud på de to firkanter med dej (gem en lille smule til det, der senere bliver kagekonen hoved) – smør helt ud til kanten på dejen.
  • Rul herefter dejen sammen til en lang rulle.
  • Skær kanterne til og gem dejresterne til hovedet.
  • Skær „snegle“ af cirka 2 cm tykkelse og læg dem på en bageplade beklædt med papir i form af en kagemand eller kagekone – tegn evt. op på bagsiden af bagepapiret først så du har et mønster at gå efter. Til min kagekone brugte jeg 22 små snegle og en stor til hovedet.
  • Brug resterne til at lave et hoved og evt.hår – her har jeg lavet fletninger ud af dejresterne som hår.
  • Bag kagen ved 200 grader varmluft i 14-15 minutter. Kagekonen skal være gyldenbrun.
  • Pynt kagen med glasur, friske bær og små figurer af frugtstænger og frugtpålæg – jeg brugte jordbær frugtstænger og frugtpålæg med blåbær

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print