Kanelsnegle med æble, kanel og nøddemix

Kanelsnegle med masser lækkert fyld, dejlig svampede og en skøn smag – og så endda uden raffineret sukker!

Det skal du bruge

  • 25 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 2 søde æbler
  • ½ pakke frugtpålæg med nøddemix
  • 1 spsk. kanel
  • ½ dl flydende vegetabilsk fedtstof
  • ½ spsk. honning
  • 1 tsk. kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • 450 g hvedemel
  • Æg til pensling

Sådan gør du

  • Lun mælken og opløs gæren heri
  • Tilsæt olie, honning, kardemomme og salt
  • Tilsæt mel lidt ad gangen og ælt dejen grundigt igennem i ca. 10min
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i 60min
  • Riv æblerne fint og fjern det meste af væden fra æblerne
  • Hak Castus frugtpålæg med nøddemix fint og bland det med revet æble og kanel
  • Rul den hævede dej ud på bordet med en smule mel og en kagerulle til det danner en rektangel
  • Fordel et lag nødde/æble fyld på dejen og rul den til en ensformig roulade
  • Skær rouladen i skiver og placer kanelsneglene på en bageplade beklædt med bagepapir
  • Pensl med sammenpisket æg
  • Bag kanelsneglene i ovnen på 200 graders varmluft i ca. 15-20min

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print