Kikærtekage – uden tilsat sukker

Det kan være svært at finde på den helt rigtige sukkerfri kage, når der skal deles ud i institutionen. Denne lækre kikærtekage er spækket med protein og helt uden tilsat sukker.

Opskriften er udviklet af Louise El-Tannoukhi

Det skal du bruge

  • 1 dåse kikærter
  • 14 udstenede dadler
  • 100 gr frugtrulle valgfri smag
  • 2 tsk. kanel
  • 1 æg
  • Saft fra 2 økologiske appelsiner
  • 75 g kokosolie
  • 1/2 tsk. salt
  • 3 dl mælk
  • 100 g havregryn
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Det kan være svært at finde på den helt rigtige sukkerfri kage, når der skal deles ud i institutionen. Denne lækre kikærtekage er spækket med protein og helt uden tilsat sukker.

Opskriften er udviklet af Louise El-Tannoukhi

 

Det skal du bruge

  • 1 dåse kikærter
  • 14 udstenede dadler
  • 100 gr frugtrulle valgfri smag
  • 2 tsk. kanel
  • 1 æg
  • Saft fra 2 økologiske appelsiner
  • 75 g kokosolie
  • 1/2 tsk. salt
  • 3 dl mælk
  • 100 g havregryn
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 1 tsk. bagepulver

Glasur:

  • 18 udstenede dadler
  • 2 tsk. kakaopulver
  • Lidt vand

Sådan gør du

Kage: 

  • Skyl kikærterne.
  • Skær frugtrullen i små stykker.
  • Smelt kokosolien i mikroovnen.
  • Blend kikærter, dadler, kanel, appelsinsaft og havregryn sammen.
  • Hæld den samlede masse i stor skål og tilsæt æg, salt, mælk, kokosolie, mel og bagepulver. Rør godt sammen.
  • Kom dejen i en form smurt med kokosolie eller smør (form: 15 x 20 cm)
  • Bages ved 175 grader i ca. 40 minutter.

Glasur:

  • Blend dadler og kakaopulver, tilsæt vand indtil du når den rette konsistens.
  • Når kagen er færdigbagt smøres den med glasuren og pyntes med revet appelsinskræl.

 

TIP! Lad kagen “sætte sig” et par timer i køleskabet inden servering.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print