Knækbrød med figen

Knæk koden til den lækre og næringsrige frokost! Perfekt til børnenes madpakker, eller som snack på turen.

Det skal du bruge

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl fuldkornsmel
  • 2 1/2 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1 frugtstang med figen
  • 2 dl vand
  • ½ dl olie

Sådan gør du

  • Bland frø, havregryn, hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål
  • Opløs og blend en figen-frugtstang med vand
  • Tilsæt olie, og rør det sammen med de tørre ingredienser
  • Rør indtil dejen er jævn
  • Del dejen i 2 portioner
  • Fordel hver portion dej på et stykke bagepapir på en bageplade
  • Læg et stykke bagepapir øverst, og rul eller tryk med flad hånd dejen ud mellem 2 stykker bagepapir
  • Fjern det øverste lag papir
  • Skær i dejen med en kniv til passende størrelser
  • Drys med ekstra sesam eller hørfrø
  • Bag knækbrødene ved 200° i 15–20 min

Billeder

Del opskriften