Mandelkage med bær og frugtrulle

Det behøver ikke at være det mindste svært at bage en lækker kage uden mel og raffineret sukker. 7 simple ingredienser og ca. 35 minutter er det eneste der skal til, så har du den lækreste mandelkage med bær og frugtrulle.

Opskriften er udviklet af Jette Gad.

Det skal du bruge

  • 4 modne bananer
  • 6 æg
  • 1 tsk. kanel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 300 g mandelmel (du kan erstatte halvdelen af mandelmel med havregryn malet til mel)
  • 150 g friske bær (hindbær, jordbær, blåbær, brombær – som du bedst kan lide det)
  • 50 g groftrevet frugtrulle med nøddemix

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 175 gram varmluft
  • Mos bananerne med en gaffel og pisk dem sammen med æggene i en skål
  • Tilsæt bagepulver, kanel og mandelmel til blandingen og rør godt indtil massen er ensartet
  • Riv frugtrullen i blandingen og rør igen godt rundt
  • Hæld dejen i en springform (ca. 20 cm i diameter) og læg de friske bær ned i dejen – giv dem gerne et tryk ned i dejen
  • Bag kagen i 25-30 minutter og lad den herefter køle af på en

 

TIP! Hvis du ønsker en mere intens bærsmag i kagen kan du erstatte frugtrullen med nøddemix med en tilsvarende mængde af frugtstænger med f.eks. hindbær/æble eller jordbær.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print