Müsliboller med nøddemix

Lækre müsliboller med sødme og bid i. Brug dem eventuelt som et lækkert input i madpakken, picnic kurven eller en skøn eftermiddagssnack, når den lille sult melder sig.

Castus frugtrulle med nøddemix giver en sød smag til bollerne og sammen med lidt mørk chokolade – smager de bare rigtig godt!

Opskrift af Maria fra Madogkaerlighed.dk

Det skal du bruge

  • 25 g. gær
  • 2½ dl. lunt vand
  • 2 spsk. olie
  • ½ tsk. salt
  • 2 tsk. honning
  • ½ tsk. kardemomme
  • 300 g. hvedemel
  • 80 g. grahamsmel
  • 50 g. havregryn
  • 40 g chokolade
  • 1 Castus frugtrulle med nøddemix

Sådan gør du

  • Opløs gæren i det lune vand og kom olie, salt og honning deri
  • Tilsæt derefter alle de tørre ingredienser på nær frugt rullen og chokolade
  • Ælt det godt sammen i 10 minutter, enten ved håndkræft eller på røremaskine ved lav hastighed
  • Hak chokoladen groft og skær Castus frugtrulle i tern på størrelse med rosiner
  • Ælt begge dele i dejen og stil den tildækket til hævning i 1 time
  • Del dejen i 14 lige store stykker og form dem til boller
  • Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir og hæver yderligere 20 minutter under et klæde
  • Tænd ovnen på 180 grader (varmluft)
  • Bollerne bages i 25 minutter og køles af på en bagerist

Billeder

Del opskriften