Ølandsboller med frugtrulle

Koldhævede ølandsboller er både gode til at starte dagen på eller have med i madpakken til en dejlig sandwich. Dejen skal hæve natten over og giver de lækreste, smagsfulde boller, du ikke kan holde fingrene fra.

Opskriften er udviklet af Fie Bols.

Det skal du bruge

  • 6 dl koldt vand
  • 1 dl vanilje skyr
  • 1 spsk. honning (brugte en ganske almindelig honning)
  • 15 g gær
  • 1 tsk salt
  • 700 gram formalet ølandshvede
  • 1/4 økologisk frugtrulle med figen

Sådan gør du

Dag 1:

  • Bland vand, skyr samt honning sammen.
  • Opløs gæren i blandingen.
  • Tilsæt salt og ølandshvede lidt af gangen imens der røres rundt.
  • Luk skålen med film og lad den hvile, gerne natten over, i minimum 8 timer (jo mere tid, jo mere smag).

Dag 2:

  • Tag dejen ud ca en times tid før bollerne skal bages og lad dejen blive lidt varm.
  • Hak frugtrullen i mindre stykker og vend forsigtigt i dejen.
  • Varm ovnen op til 250 grader almindelig ovn, og lad bagepladen stå deri imens.
  • Lav bollerne med to skeer og placer på bagepapir.
  • Bag bollerne ved 250 grader i ca 25-30 minutter indtil de er gennembagte.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print