2 dl yoghurt naturel eller andet syrnet mælkeprodukt
1½ tsk. salt
¼ pakke gær (12 g)
100 g hvedemel
300 g rugmel
1 pakke Castus kakaopålæg
Sådan gør du
Bland rugkerner og hørfrø i en stor skål.
Hæld det kogende vand over og lad det trække i 20 min.
Tilsæt yoghurt og salt. Smuldr gæren i og rør til den er opløst.
Tilsæt hvedemel og rugmel og rør dejen godt sammen.
Skær Castus kakaopålæg i små tern og bland i dejen.
Hæld dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Glat overfladen med en ske dyppet i koldt vand og rids med en spids kniv.
Dæk formen med køkkenfilm og lad dejen hæve i køleskabet, mindst i 4 timer, bedst mindst 12 timer.
Bag brødet ved 180 grader i 2 timer.
Tag det nybagte brød forsigtigt ud af formen, fjern bagepapiret, og pak brødet ind i et viskestykke.
Lad det hvile 8 timer inden det skæres ud.
TIP! Castus frugtpålæg med kakao kan med fordel opbevares på køl, inden det skal skæres i små tern. Det gør det nemmere at arbejde med. Brødet er fryseegnet.