Rugbrød med kakaopålæg

Det skal du bruge

  • 150 g rugkerner
  • ½ dl hørfrø (30 g)
  • 4 dl kogende vand
  • 2 dl yoghurt naturel eller andet syrnet mælkeprodukt
  • 1½ tsk. salt
  • ¼ pakke gær (12 g)
  • 100 g hvedemel
  • 300 g rugmel
  • 1 pakke Castus kakaopålæg

Sådan gør du

  • Bland rugkerner og hørfrø i en stor skål.
  • Hæld det kogende vand over og lad det trække i 20 min.
  • Tilsæt yoghurt og salt. Smuldr gæren i og rør til den er opløst.
  • Tilsæt hvedemel og rugmel og rør dejen godt sammen.
  • Skær Castus kakaopålæg i små tern og bland i dejen.
  • Hæld dejen i en rugbrødsform beklædt med bagepapir. Glat overfladen med en ske dyppet i koldt vand og rids med en spids kniv.
  • Dæk formen med køkkenfilm og lad dejen hæve i køleskabet, mindst i 4 timer, bedst mindst 12 timer.
  • Bag brødet ved 180 grader i 2 timer.
  • Tag det nybagte brød forsigtigt ud af formen, fjern bagepapiret, og pak brødet ind i et viskestykke.
  • Lad det hvile 8 timer inden det skæres ud.

 

TIP! Castus frugtpålæg med kakao kan med fordel opbevares på køl, inden det skal skæres i små tern. Det gør det nemmere at arbejde med. Brødet er fryseegnet.

Billeder

Del opskriften

Del på facebook
Del på pinterest
Del på print