Klap i, hvor er de lækre – og gode at have med på farten!

Det skal du bruge

  • 50 g gær
  • ½ dl rapsolie
  • 2 dl lunken vand
  • 2 dl skummetmælk
  • 1 tsk salt
  • 50 g Castus frugtstang – Figen
  • 175 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 175 g rugmel
  • 50 g havregryn
  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i det lunkne vand
  • Tilsæt mælk, olie og salt
  • Skær eller klip 2 frugtstænger i små tern, og tilsæt til blandingen
  • Rør det godt sammen, og kom det forskellige mel i
  • Ælt dejen godt sammen, og stil den til hævning i ca. 1 time
  • Slå herefter dejen ud i mellemstore boller, rul dem aflange, og tryk dem let flade
  • Form dem lidt til i enderne, så de får en firkantet og “rugklappe-agtig” form
  • Sæt dem på bageplader med bagepapir, og lad dem hæve lunt i 15-20 min
  • Pensel dem med et sammenpisket æg, og drys med lidt havregryn
  • Bag klapperne ved 200° i ca. 15-20 min eller indtil de får en gylden og flot sprød skorpe

Billeder

Del opskriften