Rugtrekant med banan og frugtpålæg

1t 45min

12 stk.

Få masser af fuldkorn med Castus lækre rugtrekant

Det skal du bruge

Dej

  • 25 gær
  • 2 dl lunkent vand
  • ½ dl yoghurt naturel
  • ½ tsk. salt
  • 250 g rugmel
  • 125 g hvedemel

Pensling

  • ½ dl yoghurt
  • 1 dl hørfrø på toppen

Pr. stk. med pålæg

  • 1 rugklapper
  • 3 skiver banan
  • 1 skive castus frugtpålæg med figen, kakao – eller nødder
  • 2 tsk. peanutbutter

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet.
  • Tilsæt yoghurt og salt, rugmel og hvedemel og ælt dejen.
  • Tilsæt eventuelt mere mel, men ikke mere end dejen lige akkurat slipper fingrene.
  • Rul dejen ud til en firkant ca. 30 x 20 cm, på et bord strøet med rigeligt mel.
  • Skær stykket i 6 stykker a 10 x 10 cm. Skær hver af stykkerne i 4 på tværs, så du får 24 trekanter.
  • Pisk yoghurten med lidt vand og pensl trekanterne. Drys med hørfrø.
  • Læg trekanterne på bagepapir på bageplader. Lad trekanterne hæve lunt i 1 time. Bag trekanterne ved 190 grader i 10 min.
  • Lad trekanterne køle af.
  • Flæk rugtrekanterne og smør en lille smule peanutbutter på indersiden. Læg en skive frugtpålæg og 3 skiver banan i hver.

 

TIP! Til mindre børn, kan du skære trekanterne over én gang mere, så de bliver lidt mindre.

Billeder

Del opskriften