Smørbar laksemousse til en grov sandwich eller på rugbrød
Det skal du bruge
125 g varmrøget laks eller ørred
½ dl skyr
Salt og peber
lidt fintrevet skal og saft af en usprøjtet citron
2 spsk. finthakket purløg eller karse
4 skiver fuldkorns sandwichbrød
¼ agurk
evt. 2-4 salatblade
Sådan gør du
Fjern skin og evt. ben fra fisken og mos den med en gaffel i en skål. Rør skyr sammen med fisken. Smag til med citronskal og ca. 2 tsk. saft. Rør purløg eller karse i laksemoussen.
Skær agurken i tynde skiver og læg dem på to skiver brød. Smør laksmoussen ovenpå og drys med purløg eller karse. Læg evt. salatblade ovenpå og luk sandwichene med de sidste to stykker brød. Skær sandwichene over på tværs.
TIP! Det er vigtigt at spise fisk flere gange om ugen som pålæg. Denne lækre laksemousse gør det nemt til madpakken!